Hoppa till sidans innehåll

Regler i bassängen


Någon minut innan starttid så hjälps vi åt att lägga ut linor.
När vi är klara så tar vi upp linorna igen (om inte badpersonalen vill ha dom kvar, kolla med dom först).

Under träningen så följer vi samma pass, det som är skrivet för dagen. Kommer man lite sent så glider man med där de övriga är i passet.
Om man under passet behöver stå över en repetition så kan man göra det och sen hänga med där de övriga är när man är redo igen.

Vi kör alltid ”högervarv” eller motsols, dvs linan/kanten närmast högra axeln hela tiden.  Vi håller också jämna luckor, så länge vi inte är alltför många så är 5 sekunder är lagom och klockan på väggen gör det lätt att se detta.
Om vi är väldigt många så får vi simma tätare, men det löser vi när det är nödvändigt.

Eftersom vi håller lite olika tempo kan det ibland bli behov av omkörningar.
Bästa sättet att lösa det är att kliva förbi i vilan mellan intervallerna.

Ibland, om vi tex kör långa sträckor, kan det dock bli behov av att passera under pågående simning. Enklast då är att stanna fem meter innan vändning, korsa banan och börja simma i motsatt riktning. För att klara detta måste man ha uppsikt så att ingen annan simmare kommer precis när man gör den manövern.

Om man vill passera under själva simningen så måste man först och främst vara säker på att man klarar det under en längd, det är den som kör om är ansvarig för att det inte blir kollisioner.
Den som blir omkörd kan underlätta omkörningen genom att ligga så långt till höger som det går. Markera omkörning genom att toucha fötter/ben lätt.

Vi har ganska lite plats och kan ibland säkert vara många i vattnet så det kommer i övrigt att vara viktigt att vi hjälps åt för att få saker att flyta vid vändningar, frånskjut och när vi väntar i kö mitt i repetitionerna.

Uppdaterad: 21 JUN 2018 10:04 Skribent: Joakim Malmerfelt
E-post: This is a mailto link

Logga6

 

Följ ÅTF

 

FB

Twitter3

Instagram.png

 

strava-logo1.png

 

Sponsor

 

 

Postadress:
Åkersberga Triathlonförening - Triathlon
Michael Nabb, Spånlötsvägen 29
18434 Åkersberga

Kontakt:
Tel: 0730513775
E-post: info@akersbergatriat...

Se all info