Hoppa till sidans innehåll

Cykling - "Tour de Fika"


Tour de Fika är namnet vi givit de gruppcyklingar vi genomför på senvintern/våren när vädret och väglaget tilllåter.

Dessa är vanligtvis 2,5-4,5 timmar eller 60-100km långa och brukar inkludera ett fikastopp. Här är exempel på rutter vi tar.

Det som utmärker våra gruppcyklingar är att vi inte cyklar ifrån någon och att vi tillåter tempo/triathloncyklar. Vi fokuserar inte på en hög medelfart utan på att ha trevligt och vänja oss vid att tillbringa lång tid i sadeln. 

Tour de Fika är inte till för att visa vem som är starkast cyklist. Dom som har cyklat med andra grupper kan uppleva det lugna tempot som konstigt, men jag tillämpar en polarierad träningsmodell på cykelträningen. Här fokuserar vi på olika intensiteter där ~80% ska vara under den aeroba tröskeln (VT) och ~20% strax under eller över den anaeroba (LT), det är den träningen som visat sig ge bäst resultat. TdF är en del av de 80%, medan spinningpassen hör till de 20%. För dom som är nya cyklister kan även dessa "lugna" rundor vara utmanande.

Vi brukar även ha någon spontancykling under sommaren så håll utkik i vår facebookgrupp för medlemmar och i träningskalendern.

Bilder från en tur till Finsta Café med Anna och Ola 2014.

Uppdaterad: 21 JUN 2018 09:58 Skribent: Joakim Malmerfelt
E-post: This is a mailto link

Logga6

 

Följ ÅTF

 

FB

Twitter3

Instagram.png

 

strava-logo1.png

 

Sponsor

 

 

Postadress:
Åkersberga Triathlonförening - Triathlon
Michael Nabb, Spånlötsvägen 29
18434 Åkersberga

Kontakt:
Tel: 0730513775
E-post: info@akersbergatriat...

Se all info